La Cruïlla va obrir les portes a començament del 2012 per convertir-se en l’espai de referència als barris de la part dreta de l’Eixample: la Sagrada Família, el Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample. Des de llavors no ha deixat de créixer com a projecte, de tenir vida i donar-ne als barris i de ser, cada vegada més, un element clau en l’entramat associatiu de l’Eixample. La Cruïlla no és només un local, és un projecte compartit que construïm dia a dia entre totes i tots els que en formem part: veïns i veïnes, entitats, moviments socials i populars i col·lectius de tota mena que han aportat el seu granet de sorra i han format part d’aquesta aventura apassionant.

La participació i el compromís són la nostra millor eina per construir l’espai que volem, que sigui inclusiu per a tothom i que serveixi de plataforma per articular i impulsar nous projectes al barri. La Cruïlla és de tothom i per a tothom: la participació i l’horitzontalitat són signes d’identitat irrenunciables d’aquest projecte obert i plural. El compromís és la columna vertebral del projecte: amb el veïnat, amb les necessitats dels nostres barris i, és clar, amb la lluita per una societat més justa i solidària. Però, val a dir-ho, també necessitem una mica del teu compromís: volem que cada persona que participa del projecte tingui l’oportunitat i el dret de deixar la seva empremta inesborrable en la història del Casal.

La Cruïlla no és només un nom: simbolitza l’espai de trobada entre camins molt diversos que és el Casal. L’emancipació de la classe treballadora, l’alliberament nacional dels Països Catalans i la construcció d’una societat feminista són els tres pilars sobre els quals es fonamenta el nostre projecte i pels quals treballem dia rere dia. En definitiva, perquè creiem en una gran aposta que uneix totes les lluites del poble català: la independència, el socialisme i el feminisme.

La Cruïlla forma part de la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans, que coordina els diversos espais d’arreu del país que històricament han cimentat la lluita i el compromís. A més a més, és un dels òrgans i punt de trobada de l’Esquerra Independentista de l’Eixample, —organitzada als barris des de l’any 2005— així com d’altres entitats del moviment associatiu i veïnal.

L’assemblea del casal, que es reuneix periòdicament, és l’òrgan de presa de decisions i pot participar-hi qualsevol sòcia o soci de La Cruïlla que ho desitgi. A més a més, també es convoquen periòdicament assemblees de sòcies per facilitar al màxim la participació.

La col·laboració de cadascú, per petita que sigui, és fonamental, i per això us convidem a fer-vos sòcies de La Cruïlla i a participar activament en la seva construcció. Perquè no es tracta d’imaginar-nos un futur utòpic sinó de començar ara i aquí a construir el Casal que volem per a demà. 

INDEPENDÈNCIA

FEMINISME

SOCIALISME

PAÏSOS CATALANS